SVAKAKVE SU LAŽI PISALI PROTIV BRANKA STOJKOVIĆA - DANAS NEKA SE ANALIZIRA ŠTO JE ISTINA

Published on 12/16,2011

Branko Stojković prelazi Anti PrkačinuBJELOVAR – Branko Stojković podnio je neopozivu ostavku na sve stranačke funkcije. Svi članovi sa županijskog područja preći će u novu stranku Nova Hrvatska Ante Prkačina.

Obrazlažući ostavku nezadovoljstvo B. Stojković je naglasio kako još ima dovoljno prostora za djelovanje na hrvatskoj političkoj pozornici, što je mišljenja da treba to iskoristiti. (Č.R.)

Večernji list
Županijska kronika
subota, 23. 10. 1999. str. 10.

----------------------------------------

 

Ciglana nije slastičarna

BJELOVAR - Nema govora o tome da bi se u pećima Ciglane Paulovac i adaominkovica spaljivao otrovni ili nuklearni otpad, kako je to objavljeno u nekim medijima nakon tiskovne konferencije Branka Stojkovića iz Bjelovara.

Uostalom, ja stanujem pedesetak metara od peći! Što se, pak, tiće rumunjskih državljana zatečenih u Ciglani, riječ je o desetoro njih koji su stvarno i bili smješteni ovdje, nakon što im je bilo obećano da će raditi u građevinarstvu u Zagrebu.

Došli su ovdje sa suzama u očima, smjestio sam ih i nisu radili, osim na čišćenju, dok se ne srede papiri - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Đuro Pavljiš, vlasnik "Pavliš" - Proizvodnje d.o.o., u sklopu koje su i Ciglana Dominkovica i unajmljena ciglana Paulovac. "Paulovac" zapošljava 105, a potrebno je još pedesetak radnika.

Kad netko s popisa Zavoda za zapošljavanje i dođe, ne želi raditi u opekarstvu. No, za ciglanu ne možemo reći da je slastičarnica - kaže Đ. Pavliš, nezadovoljan i pisanjem o tome da bi porezni obveznik koji je prijavio čak pet milijuna kuna dohotka mogao biti upravo on.

Opekarstvo je u nas u teškoj situaciji, pet je ciglana u Hrvatskoj zatvoreno jer nije moglo podmirivati troškove plina, koji je u nas skuplji tri puta nego, primjerice, u Mađarskoj. Ja sam 1995. godine unajmio Ciglanu u Paulovcu, koja je dvije godina bila zatvorena i imala je gubitak pet milijuna kuna. U njeno sam osposobljavanje za proizvodnju ulagao dobit iz Ciglane Dominkovica...

Tijekom razgovora s novinarima spomenuo je i novi program prošle godine završene klaonice s kapacitetom linije klanja stotinjak svinja i 30 junadi na dan, uz dnevnu proizvodnju oko dvije tone mesnih prerađevina. - Time bih povezao stočare i ratare ovoga kraja, zaposlio tridesetak radnika, ali još čekam dozvolu za rad - kaže Đ. Pavliš.

Proizvodnja opeke

U ciglani Dominkovica, koja je počela raditi 1982. godine, danas se proizvodi 10.000 komada pune opeke na dan. U unajmljenoj tvornici opekarskih proizvoda u Paulovcu godišnja je proizvodnja oko deset milijuna jedinica normalnog formata. Sva se proizvodnja isporučuje na hrvatsko držište.
(M.Martinić)

Večernji list, 28. 04. 1998. (utorak) str. 11.

 

 

 

----------------------------------------------------

 

Demokracija - čudna biljka u vrtu dobra i zlaManje-više poznate su političke vedete, tj. sasvim ozbiljni pretendenti za parlamentarnu participaciju, ali poznati su i "outsideri" koji, svjesni svoje marginalne pozicije u hrvatskom političkom životu, kao i šanse da se imalo ozbiljnije približe izbornom pragu za ulazak u Parlamen, u predizbornoj utrci podmeću noge drugim sudionicima, te ih prljavo udaraju laktovima.

Takve stranke, zbog odsustva bilo kakvih realnih kvantitativno-kvalitativnih predispozicija, koje bi im omogućile participiranje u vlasti, izdašno su sponzorirane za stvaranje pomutnje u redovima birača, a to uglavnom čine iznošenjem u javnost raznih "informativnih letaka" koji su proizvod njihovih neutemeljenih konstrukcija ili bolje rečeno derivat povijesti bolesti evidentiranih u dosijeima psihijatrijskog odjela u Bjelovaru.

(S.G. (adresa u redakciji)

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Dođe vrijeme da postaneš namćorIz "Gumbijevog periskopa"

- Ti si ping - pong, a ja jing - jong - učio me je Gumbi kineski kako bi mogli razgovarati s gradonačelnicom koja je nakon stračno dugog izbivanja i boravka u bespućime kineske zbiljnosti opet došla u Bjelovar.

- Ona ti je znala sve sedam sati prije nas. To ti je prednost vremenskih zona -rekao sam.

- Zašto onda nije obavijestila Pevecove o požaru ... Više nisam stigao reći jer me Gumbi munuo među rebra. A i došli smo na tužno zgarište.

- Pogledaj onu crnu silhuetu đe kopa po pepelu - reče Gumbi. I stvarno neki čađavi lik je nekog vraga brljao po zgarištu.

- To je Kestenko, traži WC da može mokriti i kakati. Opet ga stislo.

- Ne, on serulji okolo, a tu pokušava naći među govnima nešto vatreno, neki čili, da može optužiti Peveca da je vatrenim začinima u glablecu napravio požar.

A zašto klijent Rade Crijevića to radi?

- Nije ga Zdravko fermao, nema ti on vremena za besposličare koji naplaćuju svoj prazni dan. Kestenko je čio i neke zaposlit kod njega, a Pevec je samo mahnuo rukom. Ne voli Zdravko neradnike, neće s takvim razgovarat. Sad mu se pokušava Kestenko osvetiti i dobro mu došla ova nesreća - reče Gumbi zaustavljajući se pred vratima Vile Marije.

- Misliš da mu je tu mjesto?

- Tko je odatle krenuo, tu će se i vratiti - reče mudri Gumbi, a ja sam znao da je to istina...

Gradski list Bjelovarac, 05. prosinca 2002. str. 11.

 


Novi Bjelovarac, 16. rujna 1999. str. 13

 

-----------------------------------------------

 

 

Dokazani udarci šakama i lancemBJELOVAR - Predsjedniku Udruge građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava "ŠTIT" Branku Stojkoviću, jučer je na Općinskom sudu odmjerena jedinstvena kazna zatvora od pet mjeseci s odgodom izvršenja od dvije godine, ako u navedenom roku ne počini novo kazneno djelo. Nepravomoćnoj presudi predsjednice Vijeća Sandre Hančić, prethodila je tužba Feđe Medaka, protiv B. Stojkovića tvrdivši kako ga je 22. srpnja prošle godine na sportskim terenima "Borik" fizički napao nanijevši mu teške tjelesne ozljede.

U dokaznom postupku zatraženo je i mišljenje sudskog medicinskog vještaka prof. dr. Josipa Škavića, koji je na jučerašnjoj glavnoj raspravi u cijelosti isključio obranu B. Stojkovića. Pritom se suglasio s iskazima F. Medaka i njegova svjedoka Berislava Držanića, ocijenivši kako se uklapaju u mehanizam ozljeđivanja opisan vještačenjem. Mladić je s leđa udaren šakom u glavu, a potom pao na tlo. Pridižući se počeo je uzmicati, pri čemu se spotaknuo o bicikl i ponovo pao. Kako ga je Stojković nastavio udarati, u pomoć je pritekao B. Držanić, no napadač je posegnuo za lancen udarivši Medaka u desnu potkoljeni